Na 10 jaar van werkgever wisselen dat zouden meer mensen moeten doen!

Zoals ik hier eerder schreef heb ik na 10 jaar mijn contract bij Microsoft opgezegd en ben ik sinds 1 april werkzaam bij T-Mobile. Met name de eerste weken waren erg wennen maar nu na een maand of drie ben ik super tevreden dat ik de stap genomen heb. Dat is niet alleen omdat ik nu 10 minuten fietsen van kantoor woon of omdat ik echt het werk wat ik doe met super veel plezier doe. Het is gewoon goed jezelf af en toe in het diepe te gooien.

Ik ontdekte in de eerste weken van mijn nieuwe baan dat als je in zo’n nieuwe omgeving terecht komt niets meer vanzelfsprekend is. Als je echter 10 jaar bij een bedrijf werkt is alles vanzelfsprekend. Ik merkte aan mijzelf dat ik de laatste paar jaren bij Microsoft op reflex gewerkt heb. Ik hoefde bij niet na te denken schoot 9 van de 10 keer uit de heup en dat was bijna altijd raak. Dat voelt natuurlijk enorm vertrouwd en je voelt je on top of your game maar het daagt je ook niet uit om dat extra stapje te zetten, je beste beentje voor te zetten of een goede indruk te maken. In een nieuwe omgeving is dat natuurlijk helemaal niet zo. De eerste weken voel je je verdwaalt en denk je dat je niets kan. Dingen die zo vanzelfsprekend zijn als hoe maak ik een printje, hoe hef ik een mailtje aan, hoe zitten de afdelingen in elkaar zijn ineens niet vanzelfsprekend. Je moet over alles wat je doet nadenken. Dat lijkt heel vermoeiend (en dat is het ook) maar het geeft je ook de mogelijkheid om al je gewoontes eens tegen het licht te houden en je daarbij af te vragen of het eigenlijk wel effectief, leuk, prettig, zinnig is om dingen op de manier te doen van je reflex. Een voorbeeldje. Ik was bij Microsoft gewend om mijn mailtjes af te sluiten met ” Thanks, Bram” dat kwam doordat ik veel Amerikanen dat had zien doen. Toen ik dat bij T-Mobile deed besefte ik me ineens dat dat helemaal niet vriendelijk overkomt en ben ik daarmee gestopt. Als ik nu nog bij MSFT zou werken zou ik nog altijd sluiten met thxbye.

Het een keer goed nadenken over de gewoontes die je hebt is dus een voordeel van het opzoeken van een nieuwe omgeving. Het is natuurlijk ook het ideale moment om nieuwe gewoontes te starten. Zo had ik me al tijden voorgenomen om tijdens de werkdag minstens twee keer een blokje om te maken. Even een frisse neus hoofd leeg en weer verder. Bij Microsoft lukte dat maar niet. Waarom dat niet lukte al sla je me dood maar het lukte niet. Bij T-Mobile ben ik vanaf dat 0 ermee begonnen thuis werken of op kantoor weer of geen weer ik loop in de ochtend en in de middag een blokje om. Dat is een voorbeeldje en zo kan ik er nog wel een paar noemen.

Het derde en laatste grote voordeel is dat je bij een nieuwe organisatie een nieuwe start kan maken. Niet dat ik nu zo’n enorm donker verleden bij Microsoft had waar ik van probeer te vluchten toch merkte ik de laatste jaren dat het moeilijk was om bij Microsoft de stap te maken van de jongeling Bram die in 2002 was begonnen was naar de man Bram. Hoe gek dat ook moge klinken en het zat vooral in mijn eigen hoofd. Ik was degene die mijzelf niet serieus nam en daardoor kon ik niet die stap maken. Ik merk dat ik op het moment dat ik begon bij T-Mobile ik in mijn hoofd die stap gemaakt heb waardoor ik makkelijker dingen bereik dan ik dat bij Microsoft deed. Ik denk dat het feit dat ik in een volledig nieuwe omgeving ben daar enorm aan bijgedragen heeft.

Kortom! Ik heb het super naar mijn zin bij T-Mobile en ik gun iedereen af en toe de verfrissende ervaring van een niewe uitdaging in een nieuwe omgeving.

Posted: June 22nd, 2012
Categories: Private
Tags:
Comments: No Comments.