Groen Links? Jij was toch van de PvdA? 

Klopt ik ben jaren lid geweest van de Partij van de Arbeid en zij hebben vaak mijn stem gekregen en deze tweede kamer verkiezingen zet ik me in voor Groen Links (ik ben zelfs lid geworden).  

Allereerst wil ik zeggen dat ik de PvdA nog altijd een warm hart toedraagt. Het garanderen van sociale mobiliteit,  emanciperen van groepen die achterblijven en eerlijk delen vind ik belangrijk.  

Dat vind ik ook bij Groen Links. Wat ik daarnaast nog bij Groen Links vind is de passie om werk te maken van het vergroenen van de economie, een positieve hoop op verandering en de mentaliteit om bestaande verworvenheden op te geven om dat te bereiken

Die elementen mis ik op dit moment bij de PvdA.  

Dat was toch altijd al zo waarom nu pas Groen Links?

Dat komt omdat ik naast de ideeën van de partij die mijn stem krijgt ook kijk naar de impact die mij  stem heeft. Tot nu toe was het voor het bereiken van die ideeën belangrijk om te stemmen op de grootste links progressieve partij.  De kleinere linkse partijen hoewel sympathiek hadden na de verkiezingen weinig invloed. Dat is nu anders. Door de versnipperdheid van het politieke landschap en daardoor grote kans op een vijf partijen kabinet doet het ertoe hoe groot Groen Links is. Om mee te regeren,  om op cruciale momenten een coalitie partner te vervangen óf om een minderheidskabinet aan een meerderheid te helpen.  

Dat alles bij elkaar opgeteld maakt voor mij de keuze voor Groen Links in plaats van Partij van de Arbeid een logische. 

Posted: February 2nd, 2017
Categories: Uncategorized
Tags:
Comments: No Comments.